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Disponible a partir de 5/11/2020

BOUSTANY A CELEBRATION OF VEGETABLES FROM PALESTINE TAMIMI

Libro

EditorialVintage
EdadAdultos
IdiomaInglés Internacional
AutorTAMIMI SAMI
ISBN9781529916423
Peso ( kg )0,2
TipoSoporte Físico
Año de edición2025
FormatoTapa dura
SinopsisBOUSTANY - A CELEBRATION OF VEGETABLES FROM MY PALESTINE

Vegetarian recipes celebrating the food of Palestine, from the co-author of Falastin, Jerusalem and Ottolenghi: The Cookbook.

A homage to Palestinian food and culture, Boustany, is the first solo cookbook from Sami Tamimi, Ottolenghi co-founder and champion of Palestinian food and culture.

Boustany translates from Arabic as 'My Garden', and the down-to-earth, relaxed and plentiful recipes are reflective of Sami's signature style and approach to food. Bold, inspiring and ever-evolving, Boustany picks up where Falastin left off, with flavour-packed, colourful and simple vegetable- and grain-led dishes; this is how Sami grew up eating - platters of aubergine and chickpeas with a spicy green lemon sauce and fragrant lentil fatteh that always tasted better the next day. These are the dishes he has known, loved, cooked and shared with friends.

With over 100 recipes, Sami offers recipes for breakfast, sharing plates, big celebrations, simple breads, moreish sweet treats, easy dinners and more. It's an approach that's strongly present in Palestinian cuisine, from building your mooneh, or pantry, by preserving seasonal vegetables and herbs to lining the dinner table with a variety of salads and condiments reflective of a love for fresh and vibrant food.

Edad recomendada: Adultos.

TAMIMI SAMI
Sami Tamimi nació en Jerusalén en 1968 y creció en la Ciudad Vieja en una familia musulmana. Comenzó su carrera culinaria como portero en el hotel Mount Zion, donde pronto se convirtió en chef. A los 21 años fundó un servicio de catering en Tel Aviv y fue jefe de cocina en el restaurante Lilith. En 1997 se mudó a Londres para dirigir la cocina de Baker Spice, donde conoció a Yotam Ottolenghi. Juntos fundaron el primer deli Ottolenghi en Notting Hill en 2002, expandiéndose luego a varios locales y restaurantes como NOPI y ROVI. Es coautor de los libros Ottolenghi, Jerusalem y Falastin, este último junto a Tara Wigley. Vive entre Londres y Umbría, escribe poesía en árabe y promueve la cocina palestina a nivel internacional.
Cantidad de páginas320
Fecha Ingreso03-11-2025
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